Hur funkar det?

ett smartare val

Tycker du att din fyrbenta vän förtjänar det allra bästa?

Eftersom du fortsatt att läsa antar vi att du svarat ja på den frågan. Vi vill nog alla att våra pälsklingar ska ha det bra men kvalitet är ofta förknippad med väldigt hög kostnad. Vi erbjuder lösningen på det. Hos oss behöver du inte kompromissa mellan kvalitet och pris , du har alla möjligheter att återkommande köpa ett riktigt kvalitetsfoder till samma pris som ett ”billigt” foder. Allt du behöver göra är att tipsa dina vänner om oss och dela din tipskod med dem. Både du och dina vänner blir belönade varje gång ni handlar hos oss.

Varumärken

Smartfoder

Vi samarbetar med etablerade tillverkare och har med hjälp av dem tagit fram våra egna foder. Våra foder riktar sig
främst till stora hundar med känsliga magar. De kännetecknas av hög kötthalt och innehåller råvaror som lätt kan brytas ner. Vi erbjuder foder i olika prisklasser och gör vårt bästa för att tillhandahålla prisvärda kvalitetsfoder till alla stora hundar.

Buddy Pet Foods

Buddy Pet Foods är vår första samarbetspartner. Vi samarbetar med Buddy eftersom de delar vår övertygelse om att våra fyrbenta vänner förtjänar det bästa. Buddy har ett brett produktutbud och vänder sig till alla hundar. Samtliga foder från Buddy är av högsta klass.

Bli kund & tipsa dina vänner

1 – Gör din första beställning

Börja med att välja ett av våra egna kvalitetsfoder eller ett foder från vår samarbetspartner Buddy Pet Foods.

Oavsett vilket foder du väljer så bör du uppge din väns tipskod i kassan för att få rabatt på din första beställning och på alla kommande beställningar. Om du beställer ett av våra egna foder får du då 100 kr i grundrabatt per beställning. Om du istället väljer ett foder från Buddy Pet Foods blir grundrabatten 50 kr per beställning. Om dina vänner inte är kunder så behöver du inte bli ledsen för det:). Då kan du uppge koden smart-123 för att få din rabatt. Sedan har du möjligheten att tipsa dina vänner.

Vi erbjuder kostnadsfria leveransalternativ. Bor du inom Budbees leveransområde sker hemleverans utan kostnad.

2 – Tipsa en vän

När du genomfört din första beställning så skapas ett konto hos oss. När du är inloggad på ditt konto så hittar du din unika tipskod på fliken Tipsa en vän. När dina vänner använder din kod och slutför en beställning så får de upp till 100 kr rabatt på beställningen. Du får upp till 125 kr i rabatt på kommande beställning varje gång din vän använder din kod och slutför en beställning.

För att tipsa dina vänner delar du din tipskod med dem. Du hittar din unika tipskod under Mitt konto => Tipsa en vän. Dela din kod via mail, sociala medier eller på annat sätt. Valet är ditt! Du kan alltid lägga upp din kod på vår Facebooksida för att tipsa personer som du inte redan är bekant med.

3 – Foder till bästa pris

När du tipsat dina vänner och bekanta kommer du erhålla rabatt på kommande beställningar. Du kan få upp till 500 kronor rabatt på varje beställning. Om din upparbetade rabatt är större än 500 kr så sparas din resterande rabatt till kommande beställningar. Du kan följa din rabatt under Mitt konto => Tipsa en vän.

Din tillgängliga rabatt dras automatiskt i kassan när du är inloggad. Om du beställer ett av våra foder är din rabatt värd 125 kr per tipsad vän. Om du beställer ett foder från Buddy Pet Foods är din rabatt värd 75 kr per tipsad vän. Ingen ytterligare prestation krävs från din sida. Så länge som dina tipsade vänner fortsätter att använda din tipskod så erhåller du rabatt varje gång en sådan beställning slutförs.

Har du några frågor?

Börja med att ta en titt under fliken ”Vanliga frågor” som du hittar vid toppen av den här sidan. Du hittar svaren på flesta av dina frågor där.

Var det mycket information på en gång?

Lugn! Välj det foder du gillar, ange en giltig tipskod i kassan och dela sedan din egen tipskod med dina vänner. Vi fixar resten!

Populära produkter

-50%

Smartfoder

Lamm & ris – 9kg

275 kr
-50%
299 kr
-15%
Från: 699 kr
-43%
Från: 300 kr

Utvalda frågor

Varför ska jag handla av Smartfoder.se?

Smartfoder AB är ett familjeföretag som startades efter en lång jakt på ett bra och prisvärt foder till vår golden retriver. Resultatet blev ett foderföretag som säljer nyttiga och lättsmälta foder med fokus på stora och medelstora hundar.

Vi säljer vårt eget kvalitetsfoder framtaget i samarbete med ledande europeiska tillverkare. Vi säljer även foder från utvalda märken som delar vår syn på att våra fyrbenta vänner förtjänar foder av hög kvalitet. Vi samarbetar idag med Super premium märket Buddy Pet Foods. Vi säljer enbart foder som vi själva vill ge till vår hund, fusk är därför helt förbjudet:).

Det smarta med Smartfoder är möjligheten att själv påverka hur mycket du betalar genom ett av marknadens generösaste lojalitetsprogram. Om din vän använder din tipskod när hen gör sin första beställning så får din vän minst 50 kr rabatt på alla kommande beställningar. Du får samtidigt upp till 125 kr rabatt varje gång din tipsade vän gör en ny beställning. Rabatten läggs till automatiskt på din kommande beställning. Om du tipsar flera vänner kan du som mest få 500 kr rabatt per beställning. Det är ett smart och generöst upplägg som få kan matcha.

Vad ska jag tänka på vid min första beställning?

Börja med att välja det foder som du vill köpa. Välj ett av våra egna foder eller ett foder från Buddy Pet Foods. Oavsett vad du väljer så bör du uppge din väns tipskod i kassan för att få rabatt på din beställning. Då får du även rabatt på alla kommande beställningar.

Din rabatt är värd 100 kr per beställning om du köper ett av våra egna foder och 50 kr per beställning om du köper ett foder från våra partnermärken.

När du lagt din första beställning får du själv möjligheten att tipsa dina vänner. Du får upp till 125 rabatt per tipsad vän, läs mer om det i nästa fråga.

Om dina vänner inte är kunder hos oss så kan du uppge koden smart-123 vid din första beställning.

Vad ska jag tänka på vid kommande beställningar?

Du behöver egentligen bara komma ihåg att logga in på ditt konto. Välj sedan ditt önskade foder, när du kommer till kassan dras din tillgängliga rabatt automatiskt.

Om du inte tipsat någon av dina vänner om oss så får du ändå 100 kr rabatt om du köper ett av våra egna foder och 50 kr rabatt om du köper ett foder från våra partnermärken. Du får denna rabatt om du uppgav en giltig tipskod vid din första beställning.

Om du har tipsat dina vänner om oss så får du rabatt för varje tipsad vän som slutfört en beställning. Din rabatt är värd 125 kr om du köper ett av våra egna foder och 75 kr om du köper ett foder från våra partnermärken. Om du tipsat två vänner blir din rabatt 250 kr (2×125) respektive 150 kr (2×75), om du tipsat tre vänner blir din rabatt 375kr (3×125) respektive 225kr (3×75) osv.

Om beställer ett av våra foder är din maxrabatt per order 500 kr (4×125).

Om beställer ett av Buddys foder är din maxrabatt per order 300 kr (4×75).

Om din tilldelade rabatt uppgår till ett ännu större belopp så sparas resten till kommande beställningar.

Hur har ni råd att ge så stora rabatter?

Det ärliga svaret på den frågan är att det är dyrt att attrahera nya kunder till vår sida. Du som väljer att tipsa dina vänner och dela din kod med dem visar att du är en trogen kund och att du gillar våra foder. När du gör det blir vi väldigt glada. Det gör nämligen att vi kan dra ner på traditionell marknadsföring och istället ge tillbaka till våra trogna kunder. Det blir en win-win situation för alla inblandade parter.

Innan köp

Vilken typ av foder säljer ni?

Vi säljer torrfoder till hundar. Vårt fokus ligger på lite större hundar (10kg+). Vi jobbar hela tiden med att bredda vårt utbud. Om du inte hittar just det foder du söker så uppmanar vid dig att ta kontakt med oss och meddela dina önskemål.

Innehåller era foder genmodifierade ingredienser eller konstgjorda färgämnen?

Nej absolut inte! Vi är noga med att det inte får vara något fusk när det kommer till våra foder. Alla foder som säljs här ger vi med glädje till våra egna husdjur.

Kan jag byta från mitt nuvarande foder till ett av era foder?

De foder som vi säljer under vårt eget märke är riktigt bra allround-foder med fokus på lite större hundar. Det vill säga att våra foder passar de flesta medelstora och stora raserna. Vi lägger stor vikt vid att ta fram foder som passarkänsliga magar. Buddy Pet Foods har ett brett produktutbud som riktar sig till alla sorters hundar. Gemensam nämnare för alla foder som säljs här är hög kvalitet.

Med det sagt, våra foder kommer inte att passa alla hundar. Det finns tyvärr inget foder som gör det. Om du vet att ditt husdjur har någon form av allergi eller överkänslighet så uppmanar vi dig att läsa innehållsförteckningen noggrant. Vi försöker att vara så transparenta som möjligt när det kommer till fodrens innehåll. Du kan alltid kontakta oss om du har några frågor.

När du byter foder är det viktigt att du inte byter rakt av från det gamla fodret. Fasa in det nya fodret under en två-veckors period. Här nedan är ett förslag på hur du kan gå tillväga.

  • Dag 1-4: 25% av det nya fodret och 75% av det gamla fodret.
  • Dag 5-9: 50% av det nya fodret och 50% av det gamla fodret.
  • Dag 10-14: 75% av det nya fodret och 25% av det gamla fodret.
  • Dag 15 och framåt: 100% av det nya fodret.
Vilket foder ska jag välja?

Det är omöjligt att ge ett generellt svar på den frågan. Husdjur har precis som oss människor olika smak och olika behov. Ta gärna kontakt med oss om du har frågor om ett specifikt foder.

Vilka fraktalternativ erbjuder ni?

Vi erbjuder tre olika alternativ, hemleverans utfört av Budbee, hemleverans utfört av Postnord eller till postombud utfört av Postnord.

Budbee leverar till ca 60% av Sveriges befolkning. Om ditt postnummer ligger inom Budbees leveransområde så visas Budbee som ett leveransalternativ i kassan.

Om ditt postnummer ligger utanför Budbees leveransområde erbjuder vi leverans utförd av Postnord.

Du kan välja mellan hemleverans och leverans till det Postnord-ombud som ligger närmast din angivna adress.

Vad kostar frakten?

Hemleverans utförd av Budbee sker utan extra kostnad. Hemleverans utförd av Postnord kostar 69 kr.

Leverans till Postnord-ombud sker utan extra kostnad.

Eventuella returer betalas av kunden.

Vilka betalalternativ erbjuder ni?

Vi erbjuder för närvarande kortbetalning med Visa, Mastercard och American Express. Vi erbjuder även direktbetalning via Swish.

Mitt konto

Hur loggar jag in på Mitt konto?

Klicka på Logga in som du hittar i menyraden. Skriv in ditt användarnamn och lösenord.

Ditt konto skapas automatiskt när du slutför din första beställning hos oss. Det skickas då ett mail med din information till den e-post du angivit i kassan. Mailet har rubriken ”Ditt konto har skapats”.

Vad kan jag göra på Mitt konto?

Här kan du t ex byta lösenord, ändra din sparade leveransadress samt se en översikt över dina tillgängliga rabatter på fliken tipsa en vän.

På fliken tipsa en vän ser du även tipskoden till den vän som tipsat dig. Varje gång du slutför en beställning så kommer ägaren till den här koden att få rabatt för din beställning.

Jag vill ändra vän som tipsat mig, hur gör jag?

Det är väldigt enkelt, du uppger bara koden till din nya vän i kassan och slutför din beställning. Då kommer rabatten för dina beställningar att gå till din nya vän istället.

Om du sedan vill byta tillbaka till din gamla vän igen så anger du bara din gamla väns kod i kassan vid din nästa beställning.

Kom bara ihåg att vara inloggad när du gör dessa ändringar.

Tipsa en vän

Hur tipsar jag mina vänner?

Du tipsar dina vänner genom att dela din tipskod med dem. Den ska dom ange i kassan när de gör sin första beställning. Du väljer själv om du vill dela din länk via sociala medier, mail eller på något annat sätt. Har du ingen att dela koden med så kan du alltid lägga upp den på vår Facebooksida för att erbjuda andra personer samma fördelaktiga upplägg. Vi delar av integritetsskäl aldrig ut kunders tipskoder till andra kunder. Det är upp till dig att bestämma var du vill dela din kod och med vem.

Hur vet jag om min vän använt min tipskod?

När dina vänner använt din tipskod och slutfört en beställning hos oss så skickas ett mail till dig med rubriken ”Tack, en av dina vänner har slutfört en beställning hos oss”. Detta mail innehåller information om att din rabatt nu är tillgänglig. Under Mitt konto => Tipsa en vän ser du även din rabatt under rubriken ”Tillgänglig rabatt”. Rabatten dras automatisk nästa gång du gör en ny beställning i inloggat läge. Nästa gång din vän slutför en ny beställning så får du ett nytt mail med samma rubrik som tidigare.

Mailet innehåller ingen information om vem som använt din kod.

Din väns beställning anses vara slutförd när den har skickats från vårt lager. Din rabatt blir alltså tillgänglig först efter att din väns beställning har skickats.

Kan jag se vem jag har tipsat?

Nej. Av integritetsskäl lämnar vi inte ut information om andra kunder till dig.

Kan jag se vem som har tipsat mig?

Du kan se din tipsares tipskod men inga personliga uppgifter eller liknande.

Din tipsares kod hittar du inne på ditt konto under fliken tipsa en vän.

Vart hittar jag information om hur stor min tillgängliga rabatt är?

Den informationen hittar du under Mitt konto => Tipsa en vän (inloggning krävs). Under rubriken ”Tillgänglig rabatt” visas din oanvända rabatt. Denna rabatt kommer att tillämpas på din nästa beställning (max 500 kr per order).

Har min tilldelade rabatt något utgångsdatum?

Nej! Så länge som ditt konto finns kvar hos oss så sparas även din tillgängliga rabatt. Om ditt konto raderas så raderas dock även din samlade rabatt. Du hittar information om dina rabatt på Mitt konto => Tipsa en vän.

Hur använder jag min rabatt?

Din rabatt dras automatiskt när en ny beställning skapas, du behöver inte göra någonting mer än att se till att vara inloggad när du beställer. Vi har en maxrabatt på 500 kr per beställning. Om din tillgängliga rabatt överskrider detta belopp så sparas den överskridande delen till nästa beställning.

Övriga frågor

Berätta om era köpvillkor?

Våra fullständiga villkor hittar du HÄR.

Berätta om er integritetspolicy?

Vår integritetspolicy hittar du HÄR.